Dysponujemy wyłącznie najwyższej klasy produktami, które cechują się maksymalną koncentracją. Oznacza to, że dosłownie szczypta barwnika w proszku może skutecznie zmienić kolor danego wyrobu cukierniczego. Z drugiej strony nadal cechują się bezpiecznym i dobrze dopracowanym składem oraz nie wpływają na smak.
Wysokiej klasy barwniki w proszku są umieszczane w wygodnych opakowaniach. Są one przede wszystkim szczelne, dlatego zapobiegają przypadkowemu wysypaniu. To zazwyczaj niewielkie, plastikowe słoiczki, które mieszczą kilka gram produktu. Dzięki temu można je przechowywać przez długi czas bez obaw o degradację właściwości barwiących. Nowością są barwniki z pompką rozpylającą.
Używam barwników w proszku od dawna. Są przede wszystkim uniwersalne, ponieważ dodaję je do mas, a także jako dekoracja powierzchni (po rozcieńczeniu z alkoholem). Czasami wykorzystuję je w aerografie i zawsze działają tak jak trzeba.
Dominik
Zwykle nie stosowałam barwników w moich wypiekach, ale chciałam zrobić zielony tort dla siostry i kupiłam opakowanie. Nie spodziewałam się, że użycie jest tak proste. Teraz mam już kilkanaście kolorów w swojej kolekcji i nadal zamierzam ją poszerzać, polecam :).
Kamila
Mam cukiernię od kilku lat i często używam barwników spożywczych. Najbardziej lubię te w proszku, bo są najbardziej uniwersalne. Nadal mogę je nanosić pędzlem po rozcieńczeniu czy aerografem po dodaniu alkoholu. Fajnie, że mogą stać długo na półce. Praktycznie się nie psują :)
Monika
Zazwyczaj nie używam barwników w proszku, ale każda cukiernia powinna je mieć. Korzystam tylko ze skoncentrowanych modeli, które nie zmieniają smaku i zawsze jestem z nich zadowolony. Mam też kilka modeli w sprayu, ale zdecydowanie wolę te w proszku.
Marian